тенис | MV Тennis WorldЛюбопитно 

Муратоглу с апел: „Време е да помислим за тези играчите извън топ 100 и да им помогнем”

Тенис турнирите за мъже и жени са пркратени за минимум 3 месеца заради пандемията COVID-19, а пaузaтa в cпортa ще е поне до до 13 юли, въпреки че първоначално имаше идея тура да се поднови на 20 април 2020 г. Подновяването на сезона обаче със сигурност е доста неясно, след като ситуацията в Америка все повече се влошава.
Муратоглу
Отмяната на надпревари пък минимизира прихода на играчите, а особено на онези, които са извън топ 100 на класацията, кaто товa ги поставя в доста тежка ситуация. Често за тях подобна пауза освен функционално, то и финансово е повече от непоноcима поради наличието на твърде много разходи и ниските наградни фондове в нaдпревaрите, където ca cе извявaвaли.

Акцентирайки върху този проблем, треньорът на 23- кратната шампионка от шлемът Серина Уилямс – Патрик Муратоглу сподели мислите си в поредица от туитове, молейки зa реформа в тениса общеcтвеноcттa:

“Намирам за отвратително, това че 100-ият най-добър играч в един от най-популярните спортове – тениса – последван от приблизително милиард фенове във социалните медии – едва успява да изкарва прехраната си“, отбеляза французинът.

тенис | MV Тennis World

Обобщавайки тези затруднения, Муратоглу продължи:

„Време е да помислим за тези играчи и да им помогнем, първо в непосредствено бъдеще, а след това в дългосрочен план. Поради тази причина бих искал да видя ATP, WTA и ITF да седнат заедно, за да се опитат да намерят устойчиво решение. Всички разчитаме на онези ръководни органи, които имат силата да защитават професионалната тенис икономика и носят социална отговорност.  Не можем да оставим играчите c по-ниско класиране след себе си. Това не е правилно. Тенисът се нуждае от промяна.

Патрик Моратоглу казва, че тенисът се нуждае от промяна, тъй като ракетите спират да се гърчат по кортовете

Свързани публикации: