тенис | MV Тennis WorldWTA Обзори 

Младенович надделя над Барти в драматичен двубой, но Томлянович изравни резултата

След невероятния си успех вчера, днес водачката на рангилстата Ашли Барти отстъпи на французойката Кристина Младенович. След много оспорван трисетов сблъсък, завършил 2:6 6:4 7:6(1), Младенович възвърна водачеството на страната си в надпреварата Фед Къп.

тенис | MV Тennis World

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Независимо обещаващия си старт, след края на първия сет Барти започна да греши много, като дори местната публика не съумя да спомогне на своята любимка. В началото австралийката си служеше перфектно с всеки един удар, ала впоследствие тя не беше толкова агресивна, което я принуди да пропилее няколко решаващи брейкбола, а по-късно и да отстъпи.

Младенович, от своя страна, за пореден ден не показа никак убедителен тенис. Макар че допускаше грешки в ключовите моменти, все пак в крайна сметка французойката излезе по-стабилната психически и така след малко повече от два часа и половина затвори мача в своя полза.

тенис | MV Тennis World

Все пак във втория ден от надпреварата резултатът между двете страни отново е равен. Независимо от загубата на Барти, Айла Томлянович успя да надвие Полин Парментие и да запази надеждите на страната си за успех над Франция. Първоначално Томлянович трябваше да се изправи срещу Каролин Гарсия, но световната номер 45 се отказа от участие в двубоя. Независимо че срещаше трудности на първи сервис, австралийката не допусна нито веднъж да изостане в резултата. Така, възползвайки се от грешките на своята опонентка, Айла се наложи с рутинното 6:4 7:5.

Свързани публикации: