тенис | MV Тennis WorldATP Обзори Стефанос Циципас Шанхай 

Медведев отново бе прекалено добър за Циципас и се класира на третия си ,,Мастърс” финал

Даниил Медведев за пореден път пречупи Стефанос Циципас, като днес руснакът надделя на полуфинала на Мастърса в Шанхай. Даниил този път преодоля гръцкия си съперник в два сета, за да подобри баланса в мачовете си срещу Циципас на 5:0, като след днешното 7:6(5) 7:5 московчанинът се класира за третия си финал на турнир от ,,Мастърс 1000” категорията в своята кариера.

https://twitter.com/TennisTV/status/1182964690768539649?s=20

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

В началото двубоят бе съвсем равностоен, като тенисистите не блесваха с изключителни отигравания, но пък залагаха на солидни комбинации, които постепенно да ги извеждат напред в резултата.

Изведнъж обаче нивото на Медведев спадна и при 4:4 той трябваше да отразява три поредни сетбола. В този момент руснакът превключи на познатия си ,,безгрешен режим” и след пет поредни разигравания на сметката си Даниил отново излезе напред в геймовете.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който двамата бяха непреклонни на начален удар, като единственият минибрейк дойде при 6:5 в полза на Медведев, който дочака пропуск на съперника си, за да поведе в отделните части.

тенис | MV Тennis World

Успехът в дългия гейм даде още по-голяма увереност на Даниил, който във втория сет стана съвсем непробиваем, а Циципас срещаше все по-големи трудности, когато трябваше да се надиграва със съперника си от дъното на корта.

Затова и гъркът започна по-често да посещава мрежата, но за негово нещастие Медведев намери чудесно и минаващите си удари, като след два безупречни такива третият поставен изкова решителен пробив рано във втората част.

https://twitter.com/TennisTV/status/1182964073169862656?s=20

Финалистът от US Open комфортно се добра до 5:3, като последва неочакван спад у Медведев, който допусна рибрейк, но радостта на Циципас се оказа твърде мимолетна, тъй като гъркът инкасира моментално нов пробив, а оттам нататък Даниил бе непоколебим на сервис и след категорично затвърждаване третият поставен в Шанхай се класира за втория си заключителен двубой на Мастърс турнир през тази година!

Свързани публикации: