тенис | MV Тennis WorldATP Cинcинaти 2019 Любопитно 

Медведев: Джокович ще иска да си отмъсти и да покаже защо е №1

Даниил Медведев коментира предстоящия си полуфинален сблъсък срещу Новак Джокович в Синсинати. Руснакът очаква труден мач: ,,Новак е Новак. Всъщност няма какво да кажа за него. Просто невероятен респект”, каза Медведев.

На въпроса дали победата му над Джокович в Монте Карло може да повлияе на изхода на двубоя в събота, Медведев отговори: ,,Не знам. Любопитен съм. Трябва да го попитам, защото мисля, да, мисля, че той вероятно иска да си отмъсти, иска да покаже защо е №1 в света, какъвто е той. Както казвам, без значение срещу кого играя, това ще бъде страхотен полуфинал.”

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Относно усещането да бъде поставен играч, Медведев добави: ,,Страхотно е. Да пропусна първия кръг в (Синсинати) беше чудесно, защото дойдохме в понеделник през деня и (…) да играя във вторник или сряда, след като бях на финала (в Монреал), е огромна разлика. Например, можех да видя това при Кирьос, който дойде след Вашингтон, загуби от Едмънд на 4 и 4. Получих Едмънд в следващия кръг с допълнителен ден за тренировка, допълнителен ден за почивка и спечелих мача сравнително лесно. Както казвам, това вероятно е най-голямата разлика, когато си в топ 8, в топ 10. Ето защо трябва да бъдеш там.”

Относно големия си успех, Медведев заключи: ,,Трябва да кажа, че никога не съм мислил наистина, че мога да постигна това, което съм постигнал през тази година, но винаги работех с тази мисъл в съзнанието си, че е възможно. Ако ме бяхте попитали преди една година, бих казал, че мисля, че е възможно, но бих ли го постигнал в цялата си кариера? Не съм сигурен. Мога да кажа същото за бъдещите си цели. Ще ги постигна ли? Не съм сигурен, но ще работя усилено, за да направя всичко възможно.”

Свързани публикации: