тенис | MV Тennis WorldНовак Джокович Adria Tour Любопитно 

Марко Груич: Хората бързо забравиха за милионите, които Новак дари на болниците

След като футболистът Неманя Матич защити Новак Джокович от нападките на критици, друг представител от света на футбола също надигна глас в защита на световния номер едно в тениса.

Футболистът на Херта – Марко Груич, казва, че хората бързо и лесно забравят кой е и какъв е Новак Джокович. Медиите по света бяха особено сурови в обвиненията си против главния организатор на Adria Tour.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

След успешен уикенд в Белград мини-турът беше прекъснат в неделя преди финалите в Задар, когато Григор Димитров съобщи, че е дал положителна проба за коронавирус.

Novak Djokovic: Serbian tennis star and wife test positive for ...

Груич казва, че е следял случващото се на този турнир всеки ден и се притеснява, че сега най-големите критици са тези, които са „вдигали световния номер едно до небесата“.

,,Той дари един милион евро на Сърбия и даде същата сума за болницата в Бергамо, като дари и големи средства за Испания. Ако бе направил само това, той вече щеше да бъде най-големият герой сред атлетите, когато става дума за усилия за смекчаване на последствията от вируса. Но той не спря дотук, а искаше да помогне на тенисисти, които не са в състояние да се състезават, да пътуват и които едва оцеляват”, каза Груич пред „Телеграф“.

Borussia Mönchengladbach want Marko Grujić - Entire package to ...

Той добавя, че именно с тази цел е създадена Adria Tour; от желанието да помагаме и да популяризираме спорта и добрите ценности, човечността.

,,Това не трябва да се забравя и е лесно да не се обръща внимание на такива неща. Хората се държат така, сякаш това дори не се е случило, което е жалко”, казва Груич.

Grujic set for Liverpool return after shining on loan in the ...

Джокович се извини директно на всички, твърдейки, че е смятал, че е подходящият момент за турнира, но се е оказало твърде рано.

,,Новак демонстрира доблестност и човечност и тук, защото публично се извини и призна, че е направил грешка. И е човешко да грешиш. Както е и човешко да прощаваш. Той имаше най-добрите намерения. Той направи всичко, което беше в съответствие с регламентите и правилата”, подчерта Груич и каза, че тези, които прославят Новак, когато той печели, сега трябва да докажат, че заслужават да го правят.

Източник: Tekdeeps.com

Свързани публикации: