тенис | MV Тennis WorldНовак Джокович Любопитно 

Майката на Джокович: Съжалявам за другите ни синове

Новак Джокович е заемал първата позиция в ранглистата на ATP за общо 282 седмици, с което го нарежда трети в това класиране – зад Роджър Федерер (310) и Пийт Сампрас (286). 

Майка му Дияна Джокович проведе рaзговор с “Blick”. Тя заяви, че цялото семейство е било заето да изпълни мечтите на Новак и в процеса на осъществяването им не е могло да отдели достатъчно време за Марко и Джордже Джокович.

„Всичко беше само за Новак. Пренебрегнахме двамата му по-малки братя, защото често спонтанно насочвахме плановете си към Новак”.

Джокович

“Един ден Марко и Джордже трябваше да отидат на лагер в Барселона, но ние го отменихме, защото цялото семейство отлетяхме за Маями на следващата сутрин, за да бъдем с Ноле“, каза Дияна.

“Той се нуждаеше от нас и искахме да го накараме да ни почувства като опора. Тогава стигна до финала – това беше ключово постижение. Оттам нататък му дадохме всичко”.

Джокович

“Съжалявам за другите ни синове, те също бяха талантливи, но ние не можaхме да ги подкрепим. Съc cъпругът ми вложихме всичко, което имаме за Новaк и нямaхме сили да го нaпрaвим и зa по-мaлките ни децa”, добави тя.

Свързани публикации: