тенис | MV Тennis WorldИнтервю Любопитно 

Лейла Фернандес: Ким Клайстерс е истински шампион и модел за подражание

Канадската тийнейджърка Лейла Фернандес се надява един ден да се изправи срещу бившата номер 1 Ким Клайстерс, която я остави без думи при срещата им извън корта на турнира в Мотерей. 17-годишната Фернандес, която достигна четвъртфиналите на турнира в Монтерей, сподели за сайта на WTA:

– Честно казано бях твъде срамежлива да говоря с нея. Тя е легенда, спомням си как я гледах на финалите на Rogers Cup през 2005 година. Надявах се да играя или да тренирам с нея, да се изправя срещу нея в официален двубой би било сбъдната мечта. Гледайки я как удря топката, поведението й на и извън корта свидетелства за шампионския й дух, който аз самата се опитвам да изградя. Изключително съм щастлива от завръщането й. 

В момента 118-та в света Фернандес призна, че има още много какво да учи и се надява да продължи стремглавото си развитие в следващите години.

– Гледайки в миналото, научих много неща, които не успях да науча по време на юношеските турнири и ITF турнирите. Виждам колко високо е нивото всяка седмица. Нямах навика да играя вечерни мачове, да си легна след полунощ, а на следващия ден да имам отново мач. От преживявания като тези наистина се пораства много, научих много за самата себе си и за начина, по който трябва да се държа извън корта. Имам чувството, че все още има много неща, които да подобрявам в играта си и това е само началото за мен. 

Канадката подобрява уменията си и извън корта, след като завърши училище наскоро и дори се превърна в правоспособен шофьор.

– Упражнявах се да шофирам с моите родители. В началото беше трудно, защото ме беше страх да застана зад волана. В момента имам доста по-голямо самочувствие, когато съм на шофьорското място. 

Свързани публикации: