тенис | MV Тennis WorldБългарски тенис Обзори 

Лазаров с впечатляващ обрат за нова победа; Кузманов триумфира без игра

Александър Лазаров съумя да затвърди добрите впечатления от формата си и записа нов успех в Сърбия, надигравайки Хамад Медьедович с 4:6 7:6(4) 7:5.

тенис | MV Тennis World

16-годишният талант показа, че не е за подценяване, макар да е извън първите 1300 души в света и пръв взе противниковото подаване. Сърбинът играеше много освободено, а Алекс видимо бе уморен от вчерашната си среща и скоро Медьедович откри резултата в отделните части.

Местният играч имаше преднина и във втория сет, ала Лазаров се мобилизира и стигна до изравнянване, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, където българинът показа по-здрави нерви, за да вкара двубоя в трета част.

Там отново тинейджърът стартира по-силно и се доближи на гейм от успеха при 5:2, само че българинът не се предаде и осъществи впечатляващ обрат, който му гарантира класиране за следващата фаза.

Димитър Кузманов също продължава със сигурност напред, тъй като Емил Руусувуори не излезе за вчерашния им сблъсък поради травма, което направи втората ни ракета победител в неговата група.

тенис | MV Тennis World

Двамата ни представители имат да изиграят по още един мач през седмицата, но мястото им в последните 16 вече не стои под съмнение.

Свързани публикации: