Cинcинaти 2019 WTA Обзори 

Кузнецова срази Барти и е на финал в Синсинати

Светлана Кузнецова продължава да впечатлява и след победа над поставената под номер 1 – Ашли Барти, е финалистка в Синсинати. Рускинята изигра образцов мач и надделя след 6:2 6:4 над изпитващата проблеми в движението си австралийка поради травма в крака.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Със загубата си днес Ашли не успя да се пребори за първото място в женската ранглиста за следващата седмица и остана на едва 105 точки от това отново да оглави ранглистата, като тя спокойно можеше да постигне това, след като сегашната водачка бе отпаднала още вчера.

Ашли първоначално започна уверено и успя след серия от добре пласирани сервиси и няколко по-силни топки от дъбното да поведе с 2:0, ала това явно бе моментно състояние за бившата водачка, защото впоследствие след няколко по-добри удари на Кузнецова рускинята успя да вземе контрол над събитията и след множеството грешки на Ашли, бившата №1 успя да се добере до едва девет точки до края на сета и така след серия от шест поредни гейма Светлана поведе в отделните части.

Рускинята дори успя да продължи серията си до осем гейма, което значеше и че успя да излезе със сет и пробив напред, а това се оказа и решаващо, защото впоследствие до края на срещата никоя от двете така и не се добра до брейкшанс и по този начин Кузнецова съумя да се добере до първи финал от Вашингтон 2018-та насам, a по този начин бившата №2 успя да прогресира с 51 позиции в женската ранглиста.

Свързани публикации: