тенис | MV Тennis WorldЛюбопитно 

Кирьос уличи прекомерното забавяне между сервисите на Надал (видео)

Ник Кирьос преди няколко дена изигра драматичен и същевременно изключително скандален двубой срещу Карен Хачанов на Мастърса в Синсинати. В крайна сметка австралиецът отстъпи след три сета, а по време на двубоя зрителите станаха свидетели на нова порция противоречиви действия от страна на нестандартния Ник.

Кирьос отново ругаеше свирепо на корта, счупи две ракети в комплекса на стадиона и имаше множество пререкания със съдията на стола – Фъргъс Мърфи, зад когото застана дори Анди Мъри, който обяви, че е съчувствал на главния арбитър в онзи мач.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Едно от най-често повтарящите се обвинения на канбереца към Мърфи бе свързано с Рафаел Надал и как испанецът се бави много повече от него между точките, тъй като според Кирьос часовникът, отмерващ позволените 25 секунди между точките на сервис, винаги се стартира по-късно, когато Надал е на корта, за да не получава левичарят предупреждения за просрочване на времето.

Макар и поведението на Кирьос от онзи ден да не може да бъде оправдано по никакъв начин, австралиецът видимо има право в това, което каза, тъй като вчера той публикува видео в официалния си профил по социалните мрежи, на което са поставени една до друга точки от сервис гейм на Ник и на Рафа, като е сравнено времето, което е необходимо на двамата тенисисти, за да изпълнят следващия начален удар непременно след приключването на предишното разиграване.

Излиза, че Кирьос се нуждае от 28 секунди между точките, докато Надал – от цели 41! Ето и клипчето, което шампионът от Вашингтон публикува наскоро!

Свързани публикации: