Volvo Car Open WTA 

Кийс победи Стивънс в дрaмтичен двубой и ще cе изпрaви cрещу Моника Пуиг на полуфиналите на Volvo Car Open

Медисън Кийс ще срещне Моника Пуиг за определяне на финалистката от горната половина в Чарлстън. Двете са играли четири пъти досега, като имат равен брой победи 2:2, а в никой от мачовете им не се е стигало до трети сет.

На 1/4-финалите Медисън Кийс победи Слоун Стивънс с 7:6(6) 4:6 6:2.

Първата част беше изключително драматична, а Стивън на два пъти имаше възможността да сервира за сета, но всеки път се стигаше до рибрейк, а така в крайна сметка закономерно двете стигнаха до тайбрек. В дългия гейм драмата беше пълна, защото след като Кийс дръпна с 4:0 съперничката ѝ не само че се върна, а и поведе с 6:4, за да може в крайна сметка Медисън да вземе нови четири последователни точки и така и да вземе важния първи сет.

Втората част, брейкове отново не липсваха, а до 5:4 всяка беше реализирала по два, като всеки път на пробив на Стивънс, Кийс отговаряше с рибрейк. Тя обаче нямаше тази възможност при 5:4 след поредния пробив, защото с него Слоун си гарантира сета и така двете щяха да играят решаващ такъв.

Третата част започна равностойно, а до 2:2 пробиви нямаше, но оттам обаче последваха четири гейма за Мадисън, през които тя реализирайки и два пробива показа повече класа и успя да надхитри сънародничката си, за да може и да се класира на полуфиналът на турнира на зелен клей в Чарлстън!

Моника Пуиг победи приятно играещата Даниела Колинс след 6:3 6:2 за 1 час и 34 минути.

Състезателката от Пуерто Рико показа показа по-здрави нерви и след като спаси три брейкбола затвори своето първо подаване, за да изравни за 1:1, а в последствие и да поведе след пробив. Последваха лесни сервис геймове за двете, а единствения пробив до края на сета дойде в деветия и решаващ гейм, където Моника успя за втори път да вземе подаването на Колинс и така и да спечели сета.

През втората част Пуиг беше още по-убедителна и успя да дръпне с 5:1, а въпреки че изпусна своето подаване за затваряне на мача след нов брейк, тя затвори срещата и си осигури място на полуфиналите!

Свързани публикации: