Без категория 

Кербер спря похода на Винъс Уилямс след двусетов успех

Анджелик Кербер надигра Винъс Уилямс в четвъртфиналите на Индиън Уелс 7:6(3) 6:3 и се класира за трети полуфинал в Калифорния в кариерата си.

През първата част видяхме доста пробиви преди да се стигне до 5:5, като американката имаше аванс от брейк в актива си до 4:2, който Кербер все пак успя да навакса в десетия гейм, макар Винъс да спаси четири брейкбола преди да предаде подаването си!

В тайбрека германката дръпна рано с два минибрейка и въпреки че съперничката й върна един от тях, то нов такъв за 6:3 реши изхода на сета.

Във втората част по-активната тенисистка беше Кербер, като тя изпусна три възможности за пробив в четвъртия гейм, но в следващото подаване на германката, Уилямс се справи от петият се разкрил шанс и пробивът най-после дойде, а така  германката излезе напред в резултата.

Това се оказа  напълно достатъчно, защото благодарение на два лесни сервис гейма, тя си осигури ищ място в следващия кръг.

След мача германката заяви: “Беше ми много трудно да намеря играта си, заради агреисвната игра на Винъс, която атакуваше почти всяка топка.”

Свързани публикации: