тенис | MV Тennis WorldUS Open 2020 WTA Обзори 

Кербер не успя да се противопостави на Брейди, Путинцева елиминира Мартич

Дженифър Брейди се класира за четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в последователни сетове над шампионката от 2016 г. Анджелик Кербер. Това бе първа среща между двете тенисистки, като мощната игра на американката от дъното на корта чудесно контрира далеч по-меките удари на германката.

Първият сет не предложи интрига – темпото на разиграванията се контролираше от агресивната игра от основната линия на Брейди, която реализираше уинъри както от форхенд, така и от бекханд. Кербер не успя да развие максимално своя контраатакуващ стил на игра и инкасира два пробива за 3:1 и 5:1. Американката не позволи на световната №23 да направи нещо значимо от ретур и безпроблемно затвори частта за 6:1.

Брейди

С напредването на двубоя носителката на три титли от Големия шлем започваше да става все по-равностойна в дългите разигравания и все по-конкурентна от ретур. Въпреки това сетът започна с три поредни пробива, след които напред в резултата се оказа Брейди – 2:1. Тя поиска помощта на физиотерапевта заради болки в горната част на бедрото. Това обаче не ѝ попречи да печели подаванията си до края на срещата. След общо пет спасени точки за пробив в рамките на частта Брейди затвори срещата след по-малко от час и половина игра на корта за крайното 6:1 6:4.

тенис | MV Тennis World

Съперничка на американката в следващия кръг на надпреварата ще бъде световната №35 Юлия Путинцева, която победи поставената под №8 Петра Мартич в три части. Първият сет започна отлично за казахстанката, която набързо поведе с 4:0 гейма благодарение на агресивната си игра от дъното на корта. Въпреки че допусна един от пробивите да бъде върнат, Путинцева затвори сета от четвъртия си опит в гейм, продължил близо 10 минути – 6:3.

тенис | MV Тennis World

Втората част започна с труден сервис гейм за Мартич, която се наложи да спасява три точки за пробив. Последва подем в нейната игра, който ѝ позволи да осъществи пробив за 4:2 след маратонски гейм, преминал през шест равенства. Брейди рязко понижи нивото и започна да прави много непредизвикани грешки, които ѝ попречиха да спечели подаването си, сервирайки за оставане в сета. Така хърватката изравни резултата в отделните части след 6:2.

тенис | MV Тennis World

Настроението в играта на Путинцева се върна в началото на решителната част – тя отново започна да намира ударите си от дъното на корта, които максимално затрудняваха Мартич. Подобно на първия сет световната №35 реализира два ранни пробива, благодарение на които поведе с 4:0. Оттук нататък връщане за хърватката в мача нямаше – въпреки че съумя да върне един от брейковете, устремената казахстанка и контузията в крака не ѝ позволиха да осъществи пълен обрат. След два часа и половина игра на корта Путинцева затвори мача за крайното 6:3 2:6 6:4.

тенис | MV Тennis World

Свързани публикации: