WTA 

Как седят точките при жените през сезона на клей и кой колко точки има да защитава

Сезонът на клей чука на вратата, а вече дори имаме и първите шампионки на черваната настилка (в случая на зелена) в Чарлстън в лицето на Медисън Кийс!

Ето и коя от дамите има да защитава най-много точки и по какъв начин може това да повлияе на позицията и в ранглистата!

Със сигурност най-добре изглежда ситуацията за Наоми Осака, която през това време миналата година записва едва 1/16-финал в Чарлстън, 1/32-финал в Рим и Париж, а в Мадрид тя отстъпи още в първи кръг.

Това обаче не е така за Симона Халеп, която освен че спечели Ролан Гарос, достигна и до финала в Рим и 1/4-финал в Мадрид. Подобна е ситуацията и за 8-мата Слоун Стивънс, която беше и опонентка на румънката за титлата в Париж, с което спечели и цели 1300т.

При добро представяне през следващите два месеца Серина Уилямс може да направи значителен скок в ранглистата, защото през миналия сезон тя има да защитава скромните 24о точки след като игра единствено на Ролан Гарос, където стигна до 1/16-финалите на, преди да се отказа от мач със Мария Шарапова. И със сигурност ако американката излекува контузията си, която я принуди да се откаже от турнира в Маями, ще бъде сериозна заплаха за человите места.

Каролина Плишкова също изглежда защото, защото бившата полуфиналистка от 2017 има да защитава 130 точки от Ролан Гарос, но едновремено с това и титла от Щутгарт и полуфинала в Мардид.

Свързани публикации: