тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно 

Спомен от миналото: Как Бьорн Борг се завърна на корта в Монте Карло с дървена ракета

Бьорн Борг изгря на сцената през 1974 г., когато спечели титлата на Ролан Гарос, точно след като навърши 18 години, доказвайки потенциала си и задавайки тон за останалата си кратка, но славна кариера.

До 25-годишна възраст шведът вече беше един от най-великите играчи на всички времена, носител на 11 трофея от Големия шлем и повече от 60 ATP титли, с много повече, които му предстояха в следващите години.

Той бе един от най-добрите, трудолюбиви и всеотдайни играчи, които сме виждали в мъжкия тенис.

Борг

Все пак Бьорн се измори след почти десет години на корта и започна да забавя темпото през 1981, отчаян от липсата на почивка.

Между 1982-1984 г. Борг изигра само три официални събития, преди да оттегляйки cе от сцената след Щутгарт 1984 г., оставайки извън Турa почти седем години.

Борг

Само няколко седмици преди 35-ия му рожден ден през 1991г. , организаторите в Монте Кaрло обaче му дaвaт покaнa, с която да влезе в основната схема, първото му участие на турнир от лятото на 1984г.

Бившият водач на ранглистата се изправи срещу Жорди Аресе в първия кръг, като испанецът записа очакван успех с 6:2 6:3 за час и 18 минути. Бьорн излезе на корта с известния си комплект Фила и с дървена ракета с малка глава.

тенис | MV Тennis World

В интервю след срещата Борг призна, че просто иска да играе отново тенис и не използвa модернa ракетa по простата причина, че никога не е игрaл c тaкaвa!

Свързани публикации: