тенис | MV Тennis WorldATP Обзори 

Зверев профуча през Оже-Алиасим и е 1/4-финалист в Пекин!

Алелсандър Зверев постигна втора безоблачна победа над Феликс Оже-Алиасим, след като по-рано през тази година германецът не даде шансове на този си опонент в Монте Карло, а днес в на надпреварата в Пекин той отпусна едва четири гейма на младия канадец. Така след 6:3 6:1 Саша се класира на четвъртфинал в китайската столица, където той ще се изправи срещу Стефанос Циципас или Джон Иснър.

тенис | MV Тennis World

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Двубоят бе труден за Феликс още от самото начало, като канадецът трябваше да спасява възможности за пробив още в първото си подаване. Все пак до брейк така и не се стигна, но Зверев продължи да притиска противника си от ретур, като при 2:2 вторият поставен този път се поздрави с пробив.

тенис | MV Тennis World

Сервис геймовете на Зверев биваха спечелвани от немеца със завидна лекота, докато Оже-Алиасим видимо не се намираше в комфортната си зона и трябваше да полага исполински усилия въобще за да бъде конкурентоспособен на неудобния си опонент.

тенис | MV Тennis World

След поредния безметежен сервис гейм Зверев поведе с 5:3, когато последва нов пробив на сметката му, гарантиращ и успеха му в първата част. Канадецът стартира трудно и втория сет, отразявайки един брейкбол, преди да се добере до паритет в резултата, но тогава последва безкомпромисна серия на Саша от пет поредни спечелени гейма, който по този начин съвсем лиши срещата от интрига и се озова сред последните осем в Пекин.

Свързани публикации: