тенис | MV Тennis WorldWTA Български тенис Жребии 

Жребият на българките за Откритото първенство на Австралия

Излезе жребият за квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Три българки ще участват в схемата на пресявките и ще трябва да преминат през три мача, за да влязат в основната схема на турнира.

Първата ракета на България – Виктория Томова, изтегли сравнително лесен жребий. В първи кръг тя ще играе срещу индийската тенисистка Анкита Райна (174-та в света). Между тях има един мач, спечелен от Райна в 3 сета, но този мач се е играл преди около 6 години. Потенциален втори кръг Томова има с румънката Никулеску, а за влизане в основната схема Вики може да се изправи срещу Далила Якупович, Деница Алертова  или Стефани Фьогеле.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Изабелла Шиникова пък извади много труден жребий за тазгодишния Australian Open, като в първи кръг тя ще играе срещу младата Мая Чвалинска (216-та в света). В евентуален втори кръг я чакат Марта Костюк или Наталия Вилхянцева, а за влизане в схемата Белла може да срещне еднa измежду Кая Юван и Робин Андерсън.

Третата българка – Елица Костова, също има нелек жребий. В първи кръг тя среща Хариет Дарт (171-ва в света). Във втори кръг ще се изправи евентуално срещу Никол Гибс или Кристина Буска, а в евентуален трети – срещу Уитни Осюгуе, Гато Монтиконе или Мартина Ди Джузепе.

Квалификациите започват утре, желаем успех на нашите момичета!

Свързани публикации: