Жоао СоузаЛюбопитно 

Жоао Соуза с доживотна забрана и огромна глоба заради уреждане на мачове

Професионалния тенисист от Бразилия и бивш №69 – Жоао Соуза бе глобен с 200,00 долара и получи доживотна забрана да играе на турнири. Тенесистът се намира под номер 776 в момента на сингъл, a на двойки дори няма рангинг.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Разследване на TIU установи, че 31-годишният професионален тенисист е извършил няколко нарушения на правилата между 2015 и 2019 г., включително уреждане на мачове на ниво ATP Challenger и ITF Futures турнири в Бразилия, Мексико, САЩ и Чехия, а също така той е обвинен че многократно не е подал и сигнал на комисията, както е длъжен да направи, когато бил подтикван да уреди даден двубой, а Соуза също така е обвинен и в унищожаване на доказателства по случая.

„На играчът е трайно забранено да се състезава или да присъства на всяко тенис събитие, организирано или признато от ръководните органи на тениса“, се казва в съобщение на TIU.

В миналото, бразилецът достигна най-добрия си резултат през 2015 на сингъл, когато се добра до №69 в света, а на двойки през 2013 след като бе №70.

Свързани публикации: