ДимитровAustralian Open 2020 Любопитно 

Димитров с неприятности в ръката преди началото на Australian Open 2020

На прага на първия турнир от Големия Шлем за сезона първата ни ракета Григор Димитров призна, че е измъчван от мехури в областта на ръката, неприятен проблем за всеки тенисист.

„През последните дни спя с ръкавица, която поддържа ръката ми влажна през цялото време. Така че мога да я накисна и после всяка сутрин да ги отлепям от ръката си малко по малко. Така се случват нещата“, заяви Григор пред foxsports.com.au.

Димитров

„Трябва да се погрижа за тези мехури, тъй като през последните два или три дни ръката ми е възпалена до известна степен. Между двата ми мача в Куйонг имах ден почивка, така че опитвам да разреша проблема. Ако оставим това настрана, съм готов“, каза Димитров.

Това със сигурност не е нещо ново, с което Димитров или който и да е тенисист да се е сблъсквал, защото поради дилно държане на ракетата и дългото игране в определени условия, кожата се протърква и мехурите се появяват.

„Надявам се да се излекувам в следващите няколко дни. Грижа се добре за ръката си и се надявам да бъда на 100%“, сподели първата ни ракета.

Жребият на надпреварата отреди Българинът да стартира срещу Хуан Игнасио Лондеро, а ето и пълен жребий за това кого може да срещне Гришо на надпреварата.

Свързани публикации: