тенис | MV Тennis WorldНовак Джокович Любопитно 

Джокович призна, че е против използването на ваксини срещу COVID-19

Световният №1 Новак Джокович призна, че е против използването на ваксини срещу коронавирус и че ще трябва да мисли какво да прави, ако играчите бъдат принудени да използват подобни, за да се предпазват от заразата.

Джокович

На 1 април ATP и WTA удължиха прекратяването на професионалните турнири при мъжете и жените поне до 13 юли поради епидемията от COVID-19.

Играчите се съмняват, че сезонът ще се възобнови през юли, но ATP и WTA си дадоха срок до 1 юни, за да решат какво да правят с летните надпревари на твърди кортове.

“Лично аз съм против използването на ваксини и не бих искал някой да ме принуждава да cи ги прaвя, за да мога да пътувам”, заяви Джокович по време на видеото си на живо във Фейсбук.

Джокович

„Но ако стане задължително, какво ще се случи? Ще трябва да взема решение. Имам собствено мнение по въпроса и не знам дали то ще се промени.”

“Хипотетично, ако сезонът трябва да се възобнови през юли, август или септември, макар и малко вероятно, разбирам, че ваксината ще се превърне в изискване, стига да са я открили до тогава.”

тенис | MV Тennis World

Джокович, вече 17-кратен шампион от Големия шлем, започна сезона с 18 поредни победи и нито една загуба. Повече за Новак и неговия живот прочетете тук.

Свързани публикации: