ITFБългарски тенис 

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти беше избран за член на МОК

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти беше избран за член на Международния олимпийски комитет. Утвърждаването на номинациите от Асамблеята на МОК в Лозана. Избирането на Хагърти е изключително признание на разрастването на тениса в световен план като част от стратегията за развитие на ITF 2024.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Той става президент през 2015 г. и бе преизбран на позицията през 2019 г. по време на Годишния конгрес на световната тенис централа в Лисабон през месец септември. Хагърти работи усилено с членовете на Борда на директорите, сред които е и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и заедно с 210-те държави членки и регионални асоциации за изпълнение на основната мисия на ITF, а именно развитие на тениса за бъдещите поколения.

Шефът на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти получи резултат 70 на 4 гласа за избирнето си като член на МОК. Другите двама нови членове на Международния олимпийски комитет са президентът на ФИФА – Джани Инфантино и шефът на Японския олимпийски комитет – Ясухиро Ямашита. Президентът на МОК Томас Бах коментира избора на тримата и им пожела успех в новото начинание. “Честито на тримата ни нови колеги за това, че бяха избрани за членове на Международния олимпийски комитет. Сега МОК ще може да разчита на безценния опит и съветите на тези трима изумителни ръководители”.

Източник: bgtennis.bg

Свързани публикации: