тенис | MV Тennis WorldAdria Tour ATP Любопитно 

Дамир Джумхур не чувства симптоми, епидемиологът му казва, че засега не е нужно да бъде тестван

Босненецът Дамир Джумхур няма симптоми за коронавирус, като дори извършва ежедневни тренировки през последните дни. Това потвърдиха от неговия екип пред босненската медия Klix. Джумхур, който има три титли на ниво ATP, взе участие в първия етап на демонстративния турнир Adria Tour в Белград на 13-14 юни, но пропусна фазата на състезанието в хърватския град Задар.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

“Нашият тенисист не чувства никакви симптоми и с него правим тренировки ежедневно, както обикновено. Препоръката на епидемиолога е, че няма нужда той да бъде тестван, защото не изпитва симптоми.”, споделиха от екипа на Джумхур пред Klix.

Бившият №23 ще даде проба, ако има нужда. Етапът на Adria Tour в Баня Лука, който е планиран да започне в началото на юли, в момента е в опасност и не е сигурно дали изобщо ще бъде проведен. “Самият Дамир очаква финалното решение и ще се подложи на тест, ако това е необходимо, но както казахме – в момента не е наложително”- допълниха от екипа на босненеца.

Джумхур

На 5 юли Джумхур и световният №1 Новак Джокович са планирали да изиграят демонстративен мач в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. Джумхур, който е роден именно там, на няколко пъти споделя колко е развълнуван да играе срещу Джокович в родния си град. “Хората в Сараево нямат търпение за мача, най-добрият играч в света в момента, един от най-добрите тенисисти някога идва в града.”

Ще бъде специален момент за родния ми град и за страната. Хората в Сараево най-накрая ще имат възможността да видят Новак Джокович. За мен това ще бъде нещо голямо, върхов момент в моята кариера.”, заяви Джумхур пред RTS.

Босненецът споделя, че има добри взаимоотношения със сърбина: “От години тренираме заедно, излизаме заедно, нашите взаимоотношения винаги са били отлични, още откакто се срещнахме за първи път през 2014 г. С времето, връзката ни се подобри. Новак е страхотен човек, най-добрият в света в момента, може би дори и най-великият за всички времена. Скромен е и това е нещо, което наистина оценяваш.”

Остава само да разберем дали Дамир Джумхур ще има възможността за играе с Джокович в Сараево.

Damir Dzumhur: Playing Novak Djokovic in Sarajevo will be ...

Източник: USA Tennis World

Свързани публикации: