ATP Houston Open 

Гaрин победи Куери и ще срещне Рууд на финала в Хюстън

Криcтиaн Гaрин продължава напред след двусетова победа над Caм Куери, като американецът отстъпи с 7:6(2) 6:2 за 1 час и 23 минути игра!

Гарин започна по-стабилно и поведе с брейк от самото начало, след като взе откриващия гейм на Куери, а в последствие спасявайки брейкбол запази и своето подаване. Чилиецът дори имаше, в следващите две подавания на съперника си, общо шест възможности за брейк, като водеше и 0:40, но в крайна сметка до повече брейкове в този сет за него не се стигна.

Американецът обаче стабилизирал играта си, сравнение с първите минути, успя да се добере до равенството, след като при 4:3 проби. Гарин отново изпусна две възможности за може би решаващ пробив при 4:4 и 5:5, и така в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там обаче развоят на сета стана ясен много бързо, след като Гарин успя да дръпне с 6:0, а така и закономерно, след всичките изпуснати възможности, се добра до първата част.

За разлика от дългите геймове през първия сет, то във втория нито веднъж не се стигна до дюс, а изхода на срещата дойде едва за 23 минути. Основна причина за това беше изключително активната игра на Кристиан, който успя да пробие на два пъти съперника си, а така и да достигне до финала на надпреварата в Хюстън!

Съперник на Гарин ще бъде Кacпър Рууд, който надделя над Дaниел Гaлaн също в два сета след 7:5 6:2.

Норвежецът, Рууд, показа изключителен характер и не само че навакса пасив от 5:2 в първата част, а дори не игра тайбрейк, след като успя да пробие за втори последователен път опонента си и затвори сета в своя полза. А най-впечатляващото беше, че той загуби едва пет точки в петте гейма между 5:2 и 7:5.

През втората част Каспър продължи доброто си представяне от края на изминалия сет и пробивайки на два пъти си гарантира второто място на финала в неделя!

Гарин и Рууд се срещнаха вече веднъж на клей през този сезон, а това е и единственият мач между двамата досега! Това се случи на полуфиналите в Сау Пауло, преди малко повече от месец, където чилиецът Криcтиaн Гарин показа по-добра игра и заслужено спечели след 6:4 6:4 за 1 час и 19 минути.

Свързани публикации: