ATP US Open Григор Димитров Обзори 

Григор се бори, но отстъпи на Медведев в три сета

Даниил Медведев сложи край на приказния рейд на Григор Димитров в Ню Йорк. Новият номер четири в света надделя след 7:6(5) 6:4 6:3 в двубой, предложил множество прекрасни разигравания, както и множество сюблимни моменти, повечето от които за жалост бяха спечелени от руснака.

Подобно на мача си срещу Федерер, Димитров започна днешния си двубой нервно, инкасирайки нулев пробив, но постепенно българинът започваше да намира ударите си и не след дълго последва рибрейк.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

https://twitter.com/TennisChannel/status/1170073347113156608?s=20

Григор често ставаше автор на няколко гениални офанзиви, а чрез слайс бекхенда си той целеше да разколебае съперника си. Всичко това помогна на хасковлията да постигне желания ефект, като Григор печелеше подаванията си значително по-лесно от Медведев, който от своя страна често бе изправян пред множество равенства на свой сервис.

Българинът обаче така и не се наемаше да ,,натисне спусъка” в най-важните моменти, като в големите точки за жалост Гришо често допускаше лековати грешки, даващи поводи за надежда на Медведев.

Въпреки това руснакът бе изправен пред сетбол при 6:5 за своя опонент, когато Димитров изигра ретур на втори сервис прекалено на сигурно, давайки възможност на руснака да спечели точката след рутинно отиграване.

Така се стигна до тайбрек в първата част, където Григор пръв имаше преимуществото, повеждайки с 2:0 точки, но тогава последва серия от четири разигравания в полза на петия поставен.

Впоследствие двамата инкасираха по една двойна грешка, но българинът все пак съумя да се завърне за 5:5. Тогава последва едно от най-ключовите разигравания за двубоя, когато Григор търпеливо дочака момента си, в който да натисне чрез форхенда си, но непоставеният тенисист заби дланния си удар в средата на мрежата. Последва нова грешка от силната страна на Григор, като по този начин Медведев спечели тази фундаментална откриваща част.

Макар че нашето момче стартира следващия сет с пробив на сметката си, той инкасира втори за мача нулев брейк, връщащ Медведев в частта, като шампионът от Синсинати скоро проби наново, за да си изгради преднина от 3:1.

Хасковлията все пак продължи да се бори и след серия от красиви точки се завърна във втория сет, като последваха няколко трудни подавания и за двамата, но до брейк така и не се стигаше.

Отново нервите на бившия номер три не издържаха в ключов момент обаче, а това се случи, когато българинът сервираше за оставаме във втория сет ори 4:5. Димитров опропасти множество възможности за изравняване на геймовете, а след грешно решение Медведев достигна и до сетбол, като руснакът се нуждаеше от само един такъв, за да се доближи на сет от дебютния си финал на ,,Мейджър”.

В третата част Григор вече бе съвсем разколебан и след нова порция непредизвикани грешки нашенецът допусна нов пробив, а скоро и изостана с 1:4. След две задържани подавания Димитров сервираше за оставане в мача, като българинът бе изправен пред общо два мачбола, но в тези моменти Гришо демонстрира непримиримост и в крайна сметка се пребори за този тежък сервис гейм, за да си даде един последен шанс за завръщане в срещата.

Руснакът обаче за пореден път показа страховитото си хладнокръвие и след поредица от безответни начални удари сложи край на приказката на Григор Димитров на US Open 2019.

Свързани публикации: