ДимитровБългарски тенис Григор Димитров Любопитно 

Григор Димитров откри участието си на Kooyong Classic с победа

Григор Димитров откри участието си на демонстративния турнир Kooyong Classic с победа срещу Борна Чорич. Двамата тенисисти не са се изправяли един срещу друг в официален мач, а единствената им среща датираше на демонстративен турнир на трева в Хърлингам на трева през 2015 г.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Резултат с изображение за dimitrov coric hurlingham 2015

Мачът започна равностойно до 2:1 гейма, когато Григор достигна до точки за пробив, реализирайки го от третия опит след поредица от невероятни разигравания. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до 5:3, като мачът беше изпълнен с разнообразни разигравания от дъното на корта и допълнен от прецизни излизания на мрежата. В гейма, в който Димитров сервираше за спечелване на сета, Чорич направи някои уникални изпълнения, спасявайки два сет пойнта, но силите на хърватина не достигнаха за връщане на пробива. Така българинът затвори първия сет от третия си опит за крайното 6:3.

Вторият сет запази тенденцията ударите от дъното на корта да бъдат изпълнявани много прецизно и от двамата тенисисти. Впечатление направиха множеството спиращи дъха бекхенди по правата, изпълнени от ракета №1 на България. В третия гейм хърватинът изпълни невероятен слайс форхенд по правата, който изненада Димитров, и това се превърна в повод двамата да се поздравят на мрежата. Седмият гейм продължи около десет минути, а в него българинът не съумя да осъществи пробив, въпреки че водеше с 15:40. Сервирайки за оставане в сета, Григор Димитров не намираше своя първи сервис и стана жертва на прецизни ретури от страна на хърватина. Чорич осъществи пробив и така изравни сетовете – 7:5.

тенис | MV Тennis World

Третият сет представляваше тайбрек до десет точки. В него Чорич започна ударно след реализиране на минипробив за 2:0. Превъзходен бекхенд по правата на Григор доведе до изравняване на резултата – 2:2. Последваха разменени минипробиви за 6:6 след грешки на двамата тенисисти. Невероятната защита на Димитров даде резултат, като той постигна решаващ минипробив за 9:7, а след това затвори за крайното 6:4 5:7 [10:8].

тенис | MV Тennis World

В интервюто след мача българинът заяви, че не е имал проблеми с атмосферните условия. Напомняме, че мачът между Шарапова и Зигемунд, който се игра преди двубоя на Димитров и Чорич, беше прекъснат заради мръсния въздух.

Преди началото на срещата Димитров се срещна със свои фенове:

тенис | MV Тennis World

Свързани публикации: