Григор ДимитровAustralian Open 2020 Григор Димитров Любопитно 

Григор Димитров: „Обичам такива мачове, обичам да играя за страната си и да бъда капитан”

Григор Димитров стартира с убедителна победа тазгодишния Australian Open, след като успя да надделее над 51-вия в света Хуан-Игнасио Лондеро с 4:6 6:2 6:0 6:4 за близо два часа и половина игра. Прочетете повече за успеха му тук!

Григор Димитров

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

След мача си пък, Димитров заяви: „Дълго време търсих ритъма си. Първият сет наистина беше доста труден, направих доста непредизвикани грешки, но след това успях да напипам играта си. Радвам се, че отново съм тук и че виждам толкова много привърженици и сънародници и искам да ви благодаря“.

Попитан за надпреварата и това защо тук му е най-успешният турнир, Гришо отговори: „Честно казано не го знаех и не съм мислил за това. Винаги е хубаво, докато още си свеж в началото на годината да бъдеш тук. Винаги съм идвал с удоволствие в Австралия и съм го очаквал с нетърпение“.

Григор

Запитан за ATP Cup Григор Димитров даде отговор, който доста от българите биха харесали – „Обичам такива мачове, обичам да играя за страната си и да бъда капитан, това беше нещо ново за мен, въпреки че ми костваше доста енергия. Направих го за страната си, за съотборниците ми. Точно това прави този турнир толкова специален, надявам се че съм направил нещо за отбора си“.

Впоследствие той разясни малко и за подкрепата на феновете, когато пътува: „През изминалите години, където и да играя, виждам много български флагове и това ме кара да се чувствам почти като у дома си, въпреки че съм толкова далеч от родината“, завърши Григор Димитров.

Свързани публикации: