ATP Cинcинaти 2019 Обзори 

Гофен приключи ренесансовата седмица на Гаске и ще играе на първия си Мастърс финал в своята кариера!

Давид Гофен днес демонстрира впечатляваща игра, за да сложи точка на ренесансовата седмица на Ришар Гаске. Стабилният белгиец се класира на първия си финал на ,,Мастърс” турнир в своята кариера след рутинното 6:3 6:4, а в заключителния двубой в Синсинати Давид очаква световния номер едно – Новак Джокович, или тенисиста на месеца – Даниил Медведев.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Гофен започна силно, като чевръстият белгиец проби сравнително рано, а скоро се откъсна и с преднина от 4:1. Впечатление правеше, че Гаске е загубил голяма част от свежестта си от последните няколко мача, тъй като ветеранът често закъсняваше при контакт с топката особено от дланния си удар, който бе сериозен извор на грешки за 56-тия в света.

Впоследствие Гофен бе убедителен на начален удар, за да поведе в отделните части, но непримиримият ветеран не бе казал последната си дума. Гаске проби рано във втория сет, за да поведе с 2:0, само че Гофен рязко се активизира и не допусна пасивът му да остане дълготраен.

,,Ла Гоф” не само че изравни и скоро поведе с 3:2, ами впоследствие белгиецът съумя и да вземе още един гейм на ретур при следващото подаване на Гаске, като отново до края на частта Гофен бе непреклонен, за да се класира на първия Мастърс финал в своята кариера!

Свързани публикации: