ГофенРотердам 2020 ATP Обзори 

Гофен бе на косъм от отпадане, но преодоля Хаасе; Буста спечели след тайбрек в третия сет срещу Агут

Давид Гофен реализира впечатляващ обрат срещу Робин Хаасе в първия кръг на надпреварата в Ротердам. Белгиецът бе на три точки от загубата, но в крайна сметка той съумя да се наложи след крайното 3:6 7:6(5) 6:4, за да си подпечата място във втория кръг, където ще се изправи срещу Яник Синер.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

През първия сет всичко се получаваше в играта на Хаасе, като представителят на домакините радваше сънародниците си по трибуните с множество добре изиграни ситуации, докато Гофен изпъкваше с епизодични прояви, които бяха недостатъчни на белгиеца, за да може да се закрепи в откриващата част.

Пробив при 4:3 реши всичко в полза на нидерландеца в първия сет, като във втория Гофен включи на нова предавка и набързо на свой ред реализира брейк, за да поведе с 3:1 и 40:0 на свой начален удар. Тогава обаче последва нелогичен спад у белгиеца, който загуби подаването си, а скоро при 3:3 Хаасе имаше още два брейкбола на разположение, но този път Гофен не позволи да се стигне до съвсем катастрофално развитие на сета и в крайна сметка задържа подаването си.

Гофен

Стигна се до тайбрек впоследствие, където грешките на Хаасе взеха превес, а Гофен се възползва от това по възможно най-добрия начин, за да се отдели с преднина от минипробив, оказал се и напълно достатъчен за белгиеца, за да вкара двубоя в трети сет.

В него холандецът изглеждаше пределно обезверен, като грешките от ракетата му се сипеха една след друга, а от отсрещната страна на корта Гофен блестеше със завидна свежест в придвижването си, както и интензитет в ударите си.

Гофен

Това доведе до ранен пробив в полза на четвъртия поставен, като Давид имаше серия от възможности да спечели още един гейм на ретур, но Хаасе все пак не позволяваше да се стига до такъв пасив.

Представителят на домакините дори достигна и до точка за рибрейк при 4:3, но в тези моменти Гофен отново се оказа твърде солиден, като фаворитът не позволи на съперника си да се завърне в частта.

Гофен

Последното подаване на Гофен също не мина безоблачно, като белгиецът трябваше да отразява още една възможност за рибрейк, но тя отново се оказа безуспешна за холандеца, а при втория си мачбол Гофен окончателно сложи точка на двубоя.

Пабло Кареньо Буста пък реализира драматичен успех в битката на испанците срещу Роберто Баутиста Агут – 6:4 2:6 7:6(4). Във втория кръг в Ротердам Кареньо Буста ще се изправи срещу победителя измежду Гофен и Синер.

Гофен

Първият сет бе решен от пробив в „Тилдъновия гейм” в полза на Кареньо Буста, но във втората част Баутиста Агут повиши нивото си и даде едва два гейма на своя съперник, преди да форсира решителен сет.

В него двамата бяха стабилни на сервис, което доведе до тайбрек, в който пръв а минипробив аванс се откъсна Кареньо Буста, а само това бе и необходимо на по-младия от двамата испанци, за да може да се поздрави с победата в тази среща.

Свързани публикации: