тенис | MV Тennis WorldATP Cинcинaти 2019 Любопитно 

Гаске за възстановяването си: След операцията дори ходенето представляваше трудност

Ришар Гаске победи Роберто Баутиста Агут в три сета, за да достигне до полуфиналите в Синсинати и да си осигури сблъсък срещу белгиеца Давид Гофен. Французинът, анализирайки мача, каза: ,,Първият сет беше труден. Разбира се, за мен беше много важно да спечеля тайбрека, играейки един час.

С топлината и влажността винаги е важно да спечелиш. Вторият сет, да, малко се изморих. Разбира се, че беше трудно. Той играе – не греши много, така че е много трудно да правиш точки. Да, знаех, че ако искам да спечеля, ще трябва да вложа много енергия в началото на третата част. Да, успях да го направя. Сервирах по-добре. Беше страхотен трети сет. Играх по-бързо. Опитах се да започна добре. Тичах добре. Беше страхотен трети сет. Трябваше да го направя, за да спечеля срещу човек като него.”

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Гаске претърпя операция на слабините по-рано през тази година, като той пропусна първите четири месеца от сезона: ,,Моят план не беше да се оттеглям, но, разбира се, се уплаших. Никога не знаеш какво може да се случи, когато се подложиш на операция. Никога не знаеш дали ще играеш отново”, каза Гаске. ,,Това беше моят случай. Понякога дори беше трудно да ходя след удар.

Да, имах трудни моменти, но тренирах много. Опитах се да се възстановя, да играя мачове и мачове. Да, ден след ден се чувствах все по-добре. Миналата седмица беше добра, когато победих Нишикори, както казах. Чувствах се по-уверен. Чувствах, че мога да играя на това ниво.

Това направи разликата. Сега, както казах, не бях по-добър, когато бях седми в света, но физически, да, трябва да се възстановявам ден след ден, турнир след турнир.”

Свързани публикации: