Volvo Car Open WTA 

Вожняцки записа нова двусетова победа над Мартич и ще срещне Кийс на финала

Каролина Вожняцки се класира за финала на турнира в Чарлстън, след победа над хърватката Петра Мартич с 6:3 6:4 за едва 1 час и 27 минути на корта, като така и запази тенденцията да няма загубен сет от тази си съперничка.

Първият сет се реши след един пробив, дошъл в полза на датчанката в шестия гейм, а това беше и единственият гейм в сета, в който се стигна до възможност за брейк. Във втората част Вожняцки дръпна с ранен брейк, но Петра този път се върна и от първата се разкрила пред нея възможност успя да пробие за 4:4. Каролина обаче твърдо решена да приключи мача, реализира рибрейк, а в последствие след почивката датчанката се справи и да затвори мача на свое подаване.

По още по-категоричен начин с 6:4 6:0 Медисън Кийс надделя над Моника Пуиг след едва 1 и 16 минути на корта.

Още във първия гейм Кийс имаше възможност да пробие, но съперничката ѝ се върна от 15:40 и задържа подаването си. Това обаче не се случи в следващия гейм, а Медисън най-после се добра до пробива. И въпреки че изпусна аванса си при 4:3, допускайки брейк на 15, то тя съумя да реализира втори пробив в последния момент при 5:4 и така да си осигури сета. Във втората част въпреки категоричното 6:0, американката срещна трудности, като съперничката ѝ изпусна освен точка за пробив и немалко геймболове в различни свои подавания.

Добрата новина за Каролина Вожняцки в двубоите с Медисън Кийс е отново положителният ѝ баланс. Датчанката води с 2:0 и няма загубен сет от американската си съперничка.

Свързани публикации: