WTA 

Виктория Aзaренкa надделя над Кербер и ще срещне Мугуруca на финала в Мексико

Виктория Aзaренкa надделя над Aнджелик Кербер и е на финал. Беларуската победи след 2 часа и 11 минути битка на корта с 6:4 4:6 6:1, а това е и първата ѝ над тенисистка от топ 10 от Маями 2018.

През първата част Вика имаше пробив пасив и изоставаше с 4:2, но силни последни минути не само я върнаха в сета, а дори и позволиха да обърне и така и да излезе напред в резултата.

Втората част започна с три пробива, а въпреки че имаше възможност Азаренка не успя да върне брейка си пасив и така изостана с 3:1. Последва по един гейм за всяка от сервиращите, а след това и по един пробив, за да може резултата да нарасне до 5:3. От там без повече пробиви Кербер съумя да задържи подаването си при 5:4 и  изравни сетовете в мача.

Решаващата част обаче започна кошмарно за германката, която взе едва шест точки в първите пет гейма и така и се оказа с пасив от 5:0. И въпреки че спаси геврека, отразявайки мачбол, то още в следващото подаване на Азаренка срещата приключи.

Гaрбинье Мугуруca надделя с категоричното 6:2 6:3 над Магдалена Рибарикова и също се класира за финала в Мексико.

Испанката дръпна с ранен пробив в първия сет, който безпроблемно задържа до края на частта, където дори наниза още един такъв, за да оформи резултата в сета – 6:2.

През втория тя отново проби рано, но този път съперничката ѝ съумя да се върне, реализрайки първи проби в мача при 4:2, но това се оказа и последният ѝ гейм, след като взимайки и едва три точки в следващите две подавания, тя предаде и срещата с 6:2 6:3.

Виктория Aзaренкa и Гaрбинье Мугуруca са играли едва един път досега през 2016, когато на турнира в Маями Вика победи след два тейбрейка.

Свързани публикации: