ATP Marrakech Open Обзори 

Ветераните продължават напред: обзор на ден четвърти в Маракеш

Жо-Вилфред Цонга победи Лоренцо Сонего за час и шест минути игра. Французинът надделя с категоричното 6:3 6:2.

Още в първия си сервис гейм Лоренцо срещна трудности и загуби подаването си. В следващите минути никой не допусна пробив, като по този начин Жо-Вилфред взе първия сет с 6:3 гейма.

В началото на втората част на мача всичко вървеше добре и за двамата тенисисти, но италианецът скоро отново допусна пробив. При резултат 4:2 в полза на Цонга пък, французинът отново успя да вземе сервис гейма на съперника си, повеждайки с двоен пробив и по този начин до голяма степен предрешавайки изхода на срещата. Сервирайки за мача французина не даде и точка на Сонего, като по този начин Цонга спечели сета, както и мача.

 

Жил Симон отстрани Таро Даниел. Мачът завърши с резултат 6:4 7:5.

След като спаси шест точки за пробив, Таро Даниел не удържа на напрежението и при седмото препятствие японецът допусна пробив още в началото на мача. Даниел все пак успя да осъществи рибрейк, като скоро той поведе и в резултата с 3:2. Сервирайки за оставане в сета обаче Таро отново допусна пробив, с което предаде първата част.

През втория сет двамата си размениха по два пробива, докато не се стигна до резлутат 6:5, при който двадесет и шест годишният японец отново допусна пробив, който този път се оказа решителен. Така след близо два часа и половина игра Жил Симон се поздрави с успеха в двубоя.

 

Пабло Андухар служебно победи Иржи Весели, с коета се класира на полуфинал, където ще срещне Жил Симон.

 

Беноа Пер пък се превърна в четвъртия четеъртфиналист в Маракеш, като ексцентричният французин набързо победи Хауме Мунар. Двамата играха само 58 минути, но те бяха достатъчни на Беноа, за да спечели с убедителното 6:1 6:3.

През първия сет Пер направи серия от четири поредни спечелени гейма, като малко по-късно французинът се докопа отново до сервис гейма на съпреника си, този път при резултат 5:1, по този начин печелейки и частта.

В следващата част от мача младият испанец допусна само един пробив, но той беше съвсем достатъчен за Беноа, който затвори втория сет с резултат 6:3. Така макар и да не допусна нито една двойна грешка през целия мач, Хауме Мунар загуби двубоя, допускайки общо четири пробива в курса на срещата.

Свързани публикации: