ATP Монте Карло 2019 Обзори 

Вавринка с позитивен старт в Монако; Чорич надделя над Хуркач в оспорван двубой

Стан Вавринка постигна двусетов успех над французина Люка Пуй в откриващия си мач на ,,Rolex Monte Carlo Masters”. Швейцарецът стори това след 7:5 6:2 за час и 15 минути игра.

Все пак Стан започна мача тромаво, като инкасира ранен пробив. Французинът от своя страна сервираше солидно и задържа преднината си до 5:3.

Тогава обаче последва спад в играта на Пуй, който в подаването си за успех в първия сет допусна нулев рибрейк. Скоро Вавринка поведе с 6:5, когато французинът отново не съумя да защити сервис гейма си, с което допусна и обрат в първата част, като за последните четири гейма от сета Люка спечели едва четири точки.

Във втория сет Вавринка се превърна в абсолютния господар на корта, като набързо швейцарецът дръпна с 3:0 гейма.

В следващите си три гейма при посрещане Стан повеждаше с 0:30, но така и не успя да се откъсне с двоен пробив в резултата. От друга страна, шампионът от 2014-та също така спаси подаването си от 0:40 при 3:1, а до края на срещата бе непоколебим на начален удар, като по този начин той се поздрави с успеха в този двубой след 6:3 във втория сет.

В следващия кръг на надореварата в Монте Карло Вавринка ще се изправи срещу Марко Чекинато или Дамир Джумхур.

 

Борна Чорич също потегли с победа в Монако. Хърватинът надигра Хуберт Хуркач в драматичен мач, завършил с 6:4 5:7 7:5 за малко под три часа игра. Във втори кръг Борна ще се изправи срещу Хауме Мунар или Лукас Катарина.

Първият сет бе решен от един пробив в полза на Чорич, реализиран при 2:2, като до края на сета хърватинът не даде шансове на противника си на свой сервис.

Във втория сет Хуркач отрази няколко възможности за брейк при 1:1, като това накара полякът да заиграе по-уверено. Впоследствие Хуберт проби, а скоро поведе и с 5:2, доближавайки се до изравняване на частите.

13-тият в света все пак не беше казал последната си дума в този сег и съумя да реализира рибрейк, а скоро и да изравни геймовете.

Все пак полякът тогава се съвзе и при 6:5 той отново успя да реализира брейк, с което форсира трета решителна част.

В нея Борна проби рано за 1:0, когато заваля дъжд над Княжеството, което принуди тенисистите да се оттеглят в съблекалните за няколко часа.

Когато мачът бе подновен, Чорич не бе загубил интензитета в подаванията си и младият хърватин умело задържаше сервис геймовете си до 5:3. Тогава ръката на деветия поставен трепна и той допусна изравняване на геймовете, но тогава историята от втория сет се повтори, само че огледално, като Чорич отново успя да пробие, този път за 6:5, а хрватинът успя да затвори мача от втория си опит.

Свързани публикации: