тенис | MV Тennis WorldATP Любопитно 

Вавринка: За момента съм далеч от формата, която желая да постигна

Редица топ играчи решиха да се оттеглят от тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ поради влошената епидемиологична обстановка на територията на страната. Към тях се присъедини и бившият №3 Стан Вавринка. Това обаче не попречи на участието му в други надпревари, а именно турнира от сериите Challanger в Прага. След първата си победа на събитието той сподели повече за преживяването.

вавринка

В понеделник швейцарецът се завърна на корта подобаващо, след като се наложи над 178-ия в света Роман Сафиулин. Макар младият руснак да доведе изхода на играта към решаващ сет, Стан запази ритъма си на игра и в крайна сметка спечели с 6-1, 4-6, 6-1. Ето и коментара му след срещата:

„Определено Роман бе доминиращият във втория сет. Движех се по-бавно и не бях достатъчно агресивен. За момента съм далеч от мястото, на което искам да бъда, но това е причината да съм тук. Такъв процес отнема време след толкова месеци извън Тура. Очаквах играта ми да е на подобно ниво след 6-месечната пауза. Дойдох тук, за да вляза отново в кондиция и да тествам способностите си. Щастлив съм за победата със сигурност. Има много работа за вършене, но най-важното беше да спечеля мача, за да мога да продължа напред в турнира”.

В следващия си мач швейцарецът ще играе срещу №216 в света Оскар Оте.

Свързани публикации: