тенис | MV Тennis WorldРоджър Федерер Любопитно 

Бившият треньор на Нишикори си спомни за забавна случка с Федерер

Треньорът и бивш аржентински тенисист – Данте Ботини, говори пред подкаста Камбио де Ладо за най-различни теми, като експертът спомена и любопитен епизод с Роджър Федерер и Кей Нишикори: „Бяхме се договорили, че Роджър Федерер ще тренира с Кей Нишикори на следващия ден в Хале. 

Предишният ден мой приятел, когато му казах, че ще тренирам с Роджър, ми даде снимка от младежки шампионат, в който той разпозна Федерер, когато той е бил на 15, а аз – на 17. Когато му показах снимката, Федерер беше изненадан; той ми каза, че е спечелил този турнир и това му е вдъхнало голяма увереност, защото тогава той победи Жулиен Жампиер, който по онова време беше най-добрият в света на младежко ниво.

Japan tennis star Kei Nishikori parts ways with coach Dante ...

Той се разсмя и ми каза, че тази седмица е била много важна за него. Той си спомни абсолютно всичко”, разкри той, цитиран от Пунто де Брейк. Швейцарецът се радва на огромна популярност в света на спорта до такава степен, че е наричан жива легенда на своето време.

Bottini, el argentino que está detrás de Nishikori - Clarín

Като се имат предвид неговите постижения, Федерер се счита за един от най-великите тенисисти за всички времена, като много играчи и анализатори го смятат именно за най-великия. Той е бил наричан и най-страхотният атлет на своето поколение.

La divertida anécdota con la que Dante Bottini puso a prueba la ...

Tennis.com го посочи като най-великия мъжки играч от Откритата ера. Никой друг тенисист от мъжки пол не е спечелил 20 титли от Големия шлем, като ,,Маестрото” е играл и общо 31 ,,Мейджър” финала, включително 10 подред. Той е бил и на върха на ранглистата повече седмици от всеки друг играч от мъжки пол.

Източник: Tennisworldusa.org

Свързани публикации: