тенис | MV Тennis WorldW&S Open ATP Обзори 

Беретини се вкара в почти 3-часов сблъсък със 100-тния в света; Агут с чиста победа над Гаске

Матео Беретини имаше комфортен аванс от сет и пробив, но му се наложи да извърви много по-дълъг от очаквания път, за да сломи съпротивата на 100-тния в света Емил Руусувуори. Италианецът се поздрави с успеха в мача след крайното 6:4 6:7(3) 7:5, за да се класира за третия кръг на W@S Open, където той ще играе срещу Райли Опелка.

Един пробив в средата на първия сет позволи на осмия поставен да се откъсне в отделните части, като във втората сюжетът наглед щеше да се повтори, тъй като Беретини имаше аванс от брейк, сервирайки при 5:4 за успеха в срещата.

тенис | MV Тennis World

Шампионът от UTS дори достигна до мачбол на свой начален удар, но от този момент нататък Руусувуори изведнъж включи на нова предавка, като младият финландец отказа да се предаде, и съумя да се завърне в битката за мача, реализирайки рибрейк.

тенис | MV Тennis World

Впоследствие той се пребори и за успеха в дългия гейм, форсирайки решаваща част. В нея пробивите тотално отсъстваха до 5:4 в полза на Беретини, който тогава от ретур достигна до още цели четири мачбола. Руусувуори обаче за сетен път демонстрира характер и съумя да измъкне подаването си.

За негова жалост обаче той трябваше да повтори това упражнение, сервирайки за оставане в мача и при 6:5, но „магическите трикове” вече бяха изчерпани, а Матео най-накрая успя да сложи точка на двубоя от общо шестата си възможност.

Роберто Баутиста Агут пък записа убедителен успех над Ришар Гаске след 7:5 6:1.

Двамата си предаваха инициативата в началото на двубоя, преди Баутиста Агут окончателно да затвърди преимуществото си, реализирайки ключов пробив в последния възможен момент на първия сет.

тенис | MV Тennis World

Това помогна на испанеца да отпусне ръката дори още повече във втория сет, което позволи на Роберто да се откъсне с внушителна преднина от цели пет гейма, което направи доиграването на този двубой абсолютно протоколно.

В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу 11-тия поставен Карен Хачанов.

Свързани публикации: