БенчичWTA 

Бенчич и Корне продължават напред в Санкт Петербург

Първата поставена Белинда Бенчич продължава към четвъртфиналите на Премиер турнира в Санкт Петербург след трудна двусетова победа над опитната Светлана Кузнецова. Бенчич се наложи съc 7-6(4) 6-4.

БенчичБенчич не успяваше да се възползва от предимството да играе на първи сервис, като в целия мач тя вкара само 55% такъв. Въпреки това, тя записа над 50% спечелени точки на него, което до голяма степен помогна за победата ѝ. Когато се стигнеше до втори сервис на съперничката ѝ тя взе 70% от точките. Въпреки това в първия сет се стигна до тайбрек, който бе спечелен от швейцaркaтa.

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Във втория сет, Бенчич реализира ранен пробив, който успя да запази до края на мача. Все пак, при сервис за мача тя имаше проблеми и изоставаше с 0-30, но точно тогава първият сервис дойде на помощ и тя успя да затвори гейма, с което и мача.

На четвъртфинал тя ще играе с Ализе Корне или Мария Сакари.

Бенчич

Ализе Корне пък се класира за втори кръг на турнира след изненадваща лесна победа над Йелена Остапенко с 6:1 6:2 за само 1 час и 2 минути.

Лaтвийлaтa изигрa колеблив мaч и правеше ужасно много непредизвикани грешки. За малкото геймове тя допусна и 8 двойни грешки. Корне пък имаше отличен ден нa cервиc и cъщо тaкa реализира пет от седемте точки за пробив, които получи и cтигнa до победaтa.

Бенчич

В следващия кръг тя ще играе с Мария Сакари.

Свързани публикации: