тенис | MV Тennis WorldATP Marrakech Open 

Беноа Пер победи Андухар и е новият шампион в Маракеш

Беноа Пер спечели титлата в Маракеш, побеждавайки Пабло Андухар в двусетов мач след 1 час и 6 минути игра. Французинът надделя над миналогодишния шампион със 6:2 6:3 след изключително постоянна и агресивна игра!

тенис | MV Тennis World

Palmsbet Sports Betting Bulgaria

Още във втория гейм на мача Беноа имаше точка за пробив, но пропусна възможността си, а през останалото време двамата се движеха равностойно!

Това се запази до шестия гейм, където Андухар не успя да вземе подаванета си, а когато сервираше за оставане в мача при 5:2, той отново допусна прибив, с което предаде първия сет.

Следващия част испанецът отново срещна трудности през шестия гейм. След като се стигна до повторение на една от точките, той се срина психически и предаде подаването си. Така изоставайки с пробив, 33 годишният, Пабло, не успя да се добере до брейк, а така и загуби мача.

Това е втора титла за Беноа в кариерата му на ниво ATP, a тя със сигурност ще изиграе ключова роля за французинът, след като ще му даде съмучувствие преди идващия клей сезон.

Това беше и реванш за Пер, след като преди две седмици на финал на турнира в Марбея от веригата чалънджър, Беноа допусна тежка загуба след обрат на Андухар!

Андухар от своя страна също показа измителни резултати на червената настилка, а миналогодишният шампион записа едни от най-силните си седмици в кариерата, след като спечели два поредни чалънджъра и стигна до финала в Маракеш!

Свързани публикации: