Белинда Бенчич просто не може да загуби! Швейцарката записа десета поредна победа след труден успех над Плишкова

Белинда Бенчич записа своята десета поредна победа в турнирите на “WTA” и макар да загуби първи сет в турнира, та надделя над Каролина Плишкова с 6:3 4:6 6:3.

Бенчич играеше на най-високото си ниво още от първата точка, като бележеше уинъри с лекота и от двете страни. Плишкова пък не издържаше на високото темпо, което налагаше швейцарката и често не можеше да се нагласи достатъчно бързо за ударите си, което водеше до огромен брой непредивикани грешки.

Това доведе до ранен пробив за шампионката от Дубай, която спаси два поредни брейкбола след серия от гръмотевични форхенди и по този начин поведе с 4:2. В този момент Белинда преливаше от увереност и докрая на сета напълно “обезвреди” съперничката си с агресивната си игра.

Втората част стартира с тежък сервис гейм, спечелен от чехкинята, а в следващото подаване на съперничката си, тя достигна до последователни брейкболи. Бенчич ги неутрализира с чудесни начални удари, ала Плишкова не се предаде и най-сетне реализира брейк, за който главна роля имаха дълбоко пласираните ретури на петата поставена,

“Кралицата на асовете” продължи да диктува събитията на корта, а тенисът й ставаше все по-разнообразен, като включваше множество пуснати топки, които изкарваха швейцарката извън баланс.

Каролина изглеждаше все по-уверена и пласираше тежките си плоски удари неспасяемо и закономерно се поздрави с успеха в сета.

В решаващата част преимуществото отново се върна при 23-тата в света, ала противничката й с много усилия съумя да запази паритета до 4:4. Въпреки това, устремът на швейцарката й донесе така важния пробив в осмия гейм, който до голяма степен стана факт поради неточносотите от другата страна на мрежата.

Сервирайки за място в полуфиналите, Белинда на трепна и с няколко перфектно изработени комбинации си осигури мачбол, а мачът бе затворен още от първия шанс след прекрасно изпълнен сечен сервис.

За Бенчич предстои почивен ден, като в спор за класиране на финала, тя ще се изправи срвщу Анджелик Кербер или Винъс Уилямс, които ще излязат за своя сблъсък във вечерната сесия.

 

 

 

Свързани публикации: