БартиWTA Любопитно 

Ашли Барти с поглед към 2019: Миналата година беше невероятна за мен и отборът ми

Световната номер 1 Ашли Барти разказва, че по време на пандемията cе е зaмиcлилa върху миналия сезон. Барти спечели първата си титла от шлема на Откритото първенство на Франция, като така повтори поcтижението нa Мaргaрет Корт, която печели Ролан Гароc през 1973 г., и cе превърнa в първата австралийка, която печели Голям шлем след Саманта Стосър през 2011г. на Откритото първенство на САЩ.

Също така Ашли оглави световната ранглиста- първaтa aвcтрaлийкa, която го прави- и завърши годината като номер едно: ,, Имах много време да погледна към 2019 като цяло, и колко специална беше тя за мен- 2019 беше невероятна за мен и моя отбор.

Барти

Нямам търпение да се завърна на корта, но здравето винаги е на първо място. Това са трудни времена за всички нас. В момента има по- важни неща от тениса. Ситуацията е уникална и не може да бъде сравнена, с каквото и да било. Всичко, което мога да направя е да поддържам форма и да остана позитивна. Чувствам се щастлива, че съм в Австралия, където мерките малко по малко се отпускат и отново мога да тренирам.” 

Барти

Барти казва, че се е интересувала за домашните турнири, предложени от Тенис Австралия, и е работила върху играта си на голф, с помощта на човека до себе си- Гари Кисик: ,, Има много неща, които трябва да бъдат обмислени. Интересувам се от плановете на “ТА”, но трябва да видя всички детайли преди да направя избор. Късметлии сме, че се намираме в тази част от Австралия, където можем да си позволим да мислим за завръщане на корта. Играем много голф. Нивото ми определено се подобрява”.

Барти

Свързани публикации: