Андрееску срещу Кербер на финал в Индиън Уелс след два коренно различни мача

18-годишната Бианка Андрееску е на финал! Тя надделя над Елина Свитолина в трисетов сблъсък продължил 2 часа и 12 минути след 6:3 2:6 6:4.

В първата част канадката записа 6 поредни гейма и показа изумително разнообразна игра, наваксвайки пасив от 0:3 и се поздрави с успех в сета.

Андрееску често излизашс напред   благодарение на тежките си удари от основната линия и затваряше мрежата отлично.

Втората част започна притеснително за Свитолина, която допусна ранен брейк, но след грешки на съперничката си тя най-после се добра до четвърти гейм, а така и до равенство – 1:1.

Украинката изглеждаше все по-концентрирарана на корта и не допускаше никакви неточности, което доведе до спечелванет на пет от следващите шест гейма и така изравни сетовете.

Решаващата част започна по мечтан начин за 18-годишната Андрееску , която не само че проби, а този път и задържа аванса си. Тя поведе  с 3:1, след като спаси брейкбол, но не успя да се справи с пасив от 0:40 в шестия гейм и се стигна до временно изравняване , или поне докато във следващия гейм с мощен ретур от форхенд, канадката не се добра до нов брейк.

Последва нов чудовищен форхенд, когато имаше предимство в следващото си подаване и  Бианка се добра до 5:3, като въпреки проблемите, които изпитваше 18-годишната тенисистка с крампи и натрупаната умора, тя продължаваше да се бори.

Канадката достигна до мачбол в следващия сервис гейм на Свитолина, ала пресили бекхенда си и в крайна сметка Елина не позволи да бъде пробита.

В следващия гейм все пак тинейджърката затвори мача от четвъртата се разкрила възможност пред нея, но преди това тя спаси три брейкшанса до които Свитолина достигна и то след поредица завършващи удари, наказвайки играещата дефанзивно съперничка.

За Андрееску това ще бъде втори финал от календара на WTA, а с представянето си досега тя си гарантира изкачване с близо 30 позиции в световната ранклиста и сигурно място в топ 35.

Победната серия на Белинда Бенчич приключи. Изморената швейцарка отстъпи на Кербер в два сета и така и напусна надпреварата в Индиън Уелс след 4:6 2:6.

Бенчич започна по-активно и проби в дълъг гейм на Кербер, а след лесно подаване, дръпна с 2:0. Все пак германката се събра и не само, че си взе подаването на нула, а след двойна грешка на Бенчич, успя и да изравни.

Това обаче не се запази за дълго и Белинда  се възползва от един централен подсечен удар на съперничката си, който с лекота завършии отново грабна водачеството при 3:2.  Ранното вземане на топката от страна на швейцарката й носеше изключително много дивиденти, защото това пречеше на Кербер да влезе в ритъм.

Сценарият от началото на мача обаче се повтори и Кербер отново успя да настигне противничката си за 4:4, а  германка вече играеше с повече агресия и най-после успя да поведе.

Подемът на Кербер продължи и в следващия гейм, а тя показваше завидна стабилност, което й донесе спечелването на сета.

Втората част започна равностойно, с размяна на пробиви, а Белинда срещаше трудности при размяната на обратни удари. Кербер все пак дръпна напред, взимайки своето подаване, а малко по-късно, въпреки треньорската намеса на бащата на съперничката ѝ, след лоша къса, Анджелик нанесе удар и проби за втори път в сета за 3:1.

Последва нова размяна на брейкове и двете запазиха разликата помежду им при 4:2. Бенчич вече изглеждаше  видимо изморена, като освен че допусна да загуби гейма в който посрещаше, предаде й своето подаване, а Кербер показа изумителна игра в защита и така след двойна грешка серията от 12 поредни победи на Бенчич приключи, а германката се класира за първи финал на Индиън Уелс.

 

Свързани публикации: