Андрееску помете корта с Мугуруса, отпускайки ѝ само един гейм

18-годишната Бианка Андрееску премаза 20-тата поставена в схемата Гарбинье Мугуруса на четвъртфиналите на турнира от сериите ,,WTA Premier” в Индиън Уелс, давайки едва един гейм на испанката в рамките на целия мач, побеждавайки я с 6:0 6:1.

Канадката сюрпризираше опонентката си с феноменални удари от дъното на корта, както и превъзходно движение по полето, когато ѝ се налагаше да се защитава. Мугуруса, от своя страна, допускаше поредица от грешки и не бе по никакъв качин конкурентоспособна на младата си съперничка, печелейки едва девет точки за целия първи сет.

Серията на Бианка продължи и в последвалата част, като тя поведе с 3:0 преди най-накрая испанката да се запише в резултата на двубоя след задържано подаване на 30.

Мугуруса се опитваше да повиши нивото си, но Андрееску бе като една истинска вихрушка на корта и по никакъв начин не позволи на двукратната шампионка на турнирите от Големия Шлем да ѝ бъде равностойна в този двубой.

Така след само 52 минути игра, по време на които реално имаше само една тенисистка на корта, Андрееску се класира на полуфинал, където ще срещне една измежду Елина Свитолина и Маркета Вондрушова.

Свързани публикации: